Oppimateriaalit

Internetistä löytyy runsaasti oppimateriaalia suomen kielen harjoitteluun. Monet järjestöt, oppilaitokset ja kirjakustantamot ovat valmistaneet interaktiivisia tehtäviä eri oppiaineista sekä lasten ja nuorten että aikuisopiskelijoiden käyttöön. Tutustu rohkeasti ja käytä hyväksesi!

Linkkivinkkejä

* http://venla.info/

* http://www.lastensivut.fi/

* http://www.prinsessaebba.fi/#/etusivu

* http://www.tervatonttutoivo.fi/#/etusivu

* Infopankki -sivustolta linkkejä moniin suomen kielen oppimateriaaleihin. El finés en Internet – Infopankki espanjankielisille ja Suomen kieltä internetissä suomeksi.

* Luetaan yhdessä -verkosto

* Suomea, ole hyvä! Suomea aikuisille maahanmuuttajille. Opetushallitus.

Harjoituksia ja apuvälineitä:

* Ulkosuomalaisten lasten kotiperuskoulu on uudelta nimeltään Etäkoulu Kulkuri!Kulkuri on ulkomailla asuvan lapsen oma koulu, jossa opitaan suomen kieltä kaikkialla maailmassa, edetään omaan tahtiin tai yhdessä muiden kanssa ja suoritetaan tarvittaessa vaikka koko perusopetuksen oppimäärä.

* Kustannusosakeyhtiö Otavan oppimateriaalisivuilta löytyy nettitehtäviä eri oppiaineista. Kokeile vaihteeksi vaikka fysiikan tehtäviä – suomeksi!

* Infopankki on listannut internet-sivustoja, joista löytyy suomen kielen kursseja ja harjoituksia, kielioppia ja tietoa suomen kielestä sekä helppoa suomea ja tietoa Suomesta.

* Verbix tarjoaa apua suomen kielen verbien taivutukseen.

* Perunakellari sisältää kielioppiharjoituksia suomen kielen opetukseen.

* Miten karhu menetti häntänsä – rullattava satu (kuuntelu ja sarjakuva/elokuva).

* YLE Oppiminen -sivustolla voit opiskella ”supisuomea” tv-ohjelman avulla! 12-osainen tv-sarja ja siihen liittyvät kootut oppimateriaalit (kielioppi, harjoitukset ja fraasit) opettavat kieltä, samalla kasvaa tietämyksesi Suomesta.

* Ymmärrä suomea! on luetunymmärtämiskurssi suomea vieraana kielenä opiskeleville (opetushallitus).

* Arkipäivän Suomea maahanmuuttajille on opetushallituksen aineisto, joka sisältää videoklippejä työelämään liittyvistä aiheista. Haastatteluissa myös teksti.

* Koulujen aikakauslehtipäivää vietetään vuosittain. Annettujen aineistojen avulla tutustutaan lehden tekemisen sekä lukemisen maailmaan. Eri vuosien aineistoissa on paljon tehtäviä sekä linkkejä muiden lehtien sivuille! Päivän taustalla ovat Aikakausmedia jäsenkustantajineen, Opetushallitus ja Itella.

* Kerhokeskuksen Kerhonetti on kerhotoiminnan palvelusivusto. Materiaalipankista löytyy sekä painettua että verkkoaineistoa.

* Linnalan opistossa on luotu verkkosivusto Suomea sävelin, jonka avulla voi opiskella suomen kieltä laulaen! Voit kuunnella kansanlauluja, laulaa mukana ja tehdä laulujen sanoista muokattuja interaktiivisia verkkotehtäviä.

Opetuksen suunnittelu – asiaa Suomi-koulujen opettajille sekä vanhemmille:

* OPSista! – Suomi-koulujen OPSverkkopalvelu auttaa ja tukee opetussuunnitelmatyössä ja opetuksen suunnittelussa.

* YLEn Opettaja.tv tarjoaa mm. teemapaketteja opetukseen, linkkejä tv:n opetusohjelmiin, työkalun tuntien rakentamiseen sekä ajankohtaisia opettajien keskustelunaiheita.

Suomenkielisiä sanomalehtiä luettavaksi ja tutkittavaksi:

* Helsingin Sanomat

Puuhasivuja lapsille:

* MTV3:n juniorisivut

Lähetä oma linkkivinkkisi palautelomakkeella niin lisäämme sen sivulle!